Smoothie-energiaa!


Jaan käyttämäni smoothie-reseptin, sillä mielestäni se on hyvä ja piristävä perusohje käytettäväksi ympäri vuoden. Lisäksi siinä on kuituja, vitamiineja sekä proteiineja. Sen voi nauttia aamu- tai välipalaksi ja esimerkiksi täysjyväleivän kanssa kiireinen saa siitä pienen aterian.

Antamani ohje on kolmelle hengelle (n. 1,5 litraa) ja teen sen yleensä kannuun, josta sitä on helppo kaataa lasiin tai mukiin. Ohje menee kutakuinkin näin (soveltaminen on sallittua ja miltei suotavaa):

1 dl kaurahiutaleita (itse käytän pika- ja luomukaurahiutaleita)
n. 1 dl mustikoita (pakaste)
n. 1 dl puolukoita (pakaste)
n. 1 dl mansikoita (pakaste)
2-3 banaania (määrä riippuu koosta)
2 prk rahkaa (esim. Valion Pro Vaniljarahkaa, maustettu)
maitoa tai maitoa + luonnonjogurttia

Kannu täytetään lopuksi maidolla ja seos hienonnetaan sauvasekoittimella tasaiseksi. Jos smoothie tuntuu liian paksulta juotavaksi, sen voi ohentaa sopivaksi maidolla.

Maidottomassa versiossa rahka korvataan esimerkiksi soijajogurtilla ja maito tuoremehulla, kaura- tai soijamaidolla. Perheessämme on maidottomia henkilöitä ja kokemukseni mukaan korvaamalla maidon tuoremehulla saa pirteän smoothien.

Marjat voi korvata hedelmillä ja on hyvä muistaa, ettei ulkomaisia pakastemarjoja kannata käyttää tähän smoothieen, sillä kuumentamattomina ne saattavat aiheuttaa turhia vatsavaivoja.


Toivottavasti joku saa tästä smoothiesta iloa ja pirteyttä lauhaan ja pimeään joulukuuhun J

Kommentit