Erilainen päivä


Minulla oli eilen virallinen witutuspäivä. Saatatte ehkä luulla, etten pääse tuosta w-sanasta millään eroon, mutta kyse ei ole siitä. Kuluneen viikon aikana tapahtui sen verran monta asiaa, jotka aiheuttivat ylimääräistä hammasten kiristystä. Niinpä negatiivinen mielialani oli huipussaan eilen ja sovimme mieheni kanssa, että pidän virallisen witutuspäivän. Sain ihan rauhassa olla huonolla tuulella eikä minun tarvinnut selittää tai etsiä syitä muista, sillä syy löytyi tämän hiuspehkon alta.

Virallinen witutuspäivä ei juurikaan eroa normaalista päivästä – normaalit menot ja toimet hoidetaan, mutta elämän tilanteesta riippuen kanssaihmiset helpottavat joitakin asioita, jotta mieliala pääsee nousemaan normaalille tasolle. Minun kohdallani se tarkoitti sitä, etten vaivannut päätäni ylimääräisillä kotitöillä enkä esimerkiksi osallistunut ruoanlaittoon, vaan katsoin rästiin jääneen osan lempisarjastani Downton Abbeystä ja neuloin samalla itselleni collegehousuja. Keinutuoliin tarjoillun jälkiruokakahvin jälkeen mieliala oli noussut jo ison pykälän ja tänä aamuna, hyvin nukutun yön jälkeen, olo ja mieli olivat palautuneet ennalleen. Suosittelen witutuspäivän viettoa lämpimästi itse kullekin omalla tavalla vietetttynä silloin, kun siihen tuntee tarvetta - kunhan muistaa, että jokainen on kuitenkin itse vastuussa omasta mielialastaan :) 

PS. Jos mieliala ei tästä huolimatta nouse, vaan seuraava päivä on yhtä takkuinen kuin edellinen, syitä moiseen kannattaa pohtia perusteellisesti – ehkä yksittäinen witutuspäivä ei riitäkään poistamaan negatiivista virettä, vaan tarvitaan pidempi loma (kenties witutusloma) ;)


Collegehousut neuloen – toinen lahje.
Neulominen on hyvä lääke, kun nuppia kiristää :)

Kommentit