Uusi vuosi ja uudet kujeet


Vuoden alku tuo mukanaan usein uusia asioita, päätöksiä ja lupauksia, joiden pitäminen on enemmän tai vähemmän vaikeaa. Laihduttaminen, kuntoilu, uusi harrastus sekä lukemattomat muut kohteet odottavat edellistä vuotta aktiivisempaa uutta vuotta. Vuodenajan vaihtumisella on usein samanlainen vaikutus – kukapa ei olisi aloittanut syksyn tullen uutta harrastusta.

Itse päädyin kokeilemaan pari, kolme vuotta sitten kesän korvalla uteliaisuuksissani suoliston tyhjentämistä. Luin lehdestä villiravintoon innostuneen henkilön haastattelun, joka kertoi, miten pääsee aloittamaan puhtaan ja terveellisen elämäntavan (siis villiravinnon) puhtaalta pöydältä. Minä kokeilunhaluisena innostuin kokeilemaan, tehoaisiko hänen mainitsemansa keino. Voisiko suolistonsa tyhjentää pelkän suolaveden avulla? Tein kaksi litraa laimeahkoa merisuolaliuosta hänen ohjeensa mukaan ja nautin sen kahden tunnin aikana, jonka jälkeen sen oli määrä vaikuttaa. Nieltyäni vaivoin viimeiset tipat kahdesta litrasta suuntasin ravakasti askeleeni toiletin suuntaan, sillä liuoksen vaikutus ilmeni miltei saman tien eikä jättänyt aikaa turhalle mietiskelylle. Menetelmän teho oli siis todistettu, mutta vaikutus näkyi ulkoisesti vasta seuraavana aamuna, kun herättyäni katsoin peiliin. Silmäni näyttivät kutistuneen puoleen normaalista ja kasvoni olivat muutoinkin normaalia pyöreämmät. Eipä näkynyt juuri rypyn ryppyä turvonneilla kasvoillani. Sitä se suola teettää – luontainen botox.

Mainitsenpa vielä toisen luontaisiin aineksiin perustuvan menetelmän ja nyt kyseessä on kuorintaseos, jolla voi kuoria koko kropan ja miksei myös jalkapohjat kantapäitä myöten. Kasvoille en tätä kuitenkaan käyttäisi, sillä ne tarvitsevat hellävaraisempaa seosta. Löysin tämän ohjeen Mari Kiistalan Ruusuvettä ja koivunlehtiä -kirjasta ja suosittelen sitä lämpimästi kaikille kuiva- ja karheaihoisille. Siellä on toki monia muitakin käyttökelpoisia ohjeita, mutta valitsin tämän, koska pystyin hyödyntämään tässä virheostostani. Ostin nimittäin yli vuosi sitten syksyllä paikallisesta marketista ruotsalaista suodatinjauhettua kahvia, jota emme pystyneet käyttämään, koska se oli makuumme aivan liian vahvaa. Kukaan lähipiiristämme ei myöskään pitänyt niin vahvasta kahvista, joten kolme pakettia odotti kaapissa parempaa aikaa. Yksi paketti olisi tullut kolmea halvemmaksi, mutta ostin kolme, kun kerran halvalla sain – olihan tarjous kympillä kolme. Kokeilin värjätä villalankojakin kyseisellä suodatinjauhatuksella, mutta saatuani tulokseksi laimean ruskean sävyiset ja kahvihippuiset langat luovuin värjäyskokeilusta.

Kuorintavoide sen sijaan oli oiva kohde kyseiselle tuotteelle. Suodatinkahvin lisäksi tarvitaan oliiviöljyä ja sokeria ja seossuhde on seuraava: yksi osa kahvia, kaksi osaa sokeria ja puoli osaa oliiviöljyä. Ohjeessa on mainittu myös eteerinen vaniljaöljy, mutta sitä minulla ei ollut. Sokerin voi myös korvata hienolla merisuolalla, jolloin kuorinnasta tulee antibakteerinen, ja oliiviöljyn voi korvata esimerkiksi rypsiöljyllä. Kuorinnasta mainittiin vielä, että se parantaa verenkiertoa ja saattaa vähentää selluliittiä sekä käyttötiheydeksi suositeltiin 1-2 kertaa viikossa. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan – tuloksena oli ainakin allekirjoittaneella pehmeä iho, joka ei kaivannut välttämättä rasvausta. Menetelmää kokeillut lähipiiri oli myös tyytyväinen kuorinnan tulokseen.

Inspiroivaa alkanutta vuotta 2016 :)

Uusi vuosi toi hieman lunta…
… ja pakkasta (-27) J

Lenkillä – joulukuussa
ei ollut vielä lunta.











Kommentit