Kuorintasukat :O


Tein viikonloppuna heräteostoksen isolla hoolla. Ostin paikallisesta marketista kuorintasukat, jotka eivät todellakaan liity millään tavalla perunan tai minkään muunkaan juureksen tai hedelmän kuorimiseen. Nämä sukat (jos sukista voi puhua) oli tarkoitettu jalkapohjan kuivan ihon kuorimiseen. En ymmärrä vieläkään, miten eksyin kenkäosastolle ja miten ylipäätään mieleeni tuli poimia kyseinen tuote ostoskoriin. Jonkinlainen tilapäinen (toivottavasti) mielenhäiriö nähtävästi riivasi minua, sillä en edes tiennyt, paljonko kyseiset sukat maksoivat – kuljetin ne vain kiltisti kassalle ja maksoin silmää räpäyttämättä. Siinä vaiheessa, kun katsoin kassakuitista hinnan (rapiat päälle 20 euroa), vähän kirpaisi, mutten voinut enää perääntyä, sillä paketti oli jo ostoskassissa.

Testasin sukkia illalla saunan jälkeen. Läpsyttelin muovipusseja muistuttavat, nestettä täynnä olevat sukat jaloissani puolentoista tunnin ajan. Onneksi laitoin niiden päälle oikeat sukat, jotta ne pysyisivät jaloissa eivätkä nesteet levinneet pitkin lattiaa. Kokemus ei ollut kauhean miellyttävä, mutta mitäpä sitä ei tekisi pehmeiden jalkapohjien vuoksi. Käyttöohjeen mukaan kuollut iho alkaa kuoriutua noin 3-7 vuorokauden kuluttua käsittelystä ja kuoriutuminen kestää noin viikon. Ken elää, hän näkee ;)
Odotettavissa on siis ihanan pehmeät ja sileät jalat – sandaalikelejä odotellessa.

Olen siivonnut koko kevään ja kevättalven enemmän tai vähemmän intensiivisesti alakertaa. Jossain välissä kävimme tyttäreni kanssa läpi hänen vaatevarastonsa, mutta omalta osaltani vaatehuone on vielä talvitilassa. Epätoivo uhkaa vallata mielen vieraillessani alakerran työtilassa, sillä pari hyllykköä ja pöytätaso hyllyineen sekä yhteinen varasto ovat vielä käymättä läpi. Olen manannut itseäni takavuosien hamstrausinnosta ja vannottanut fiksumpaa puoliskoani muistuttamaan minua siivoamisen työläydestä, jos edes suunnittelen hankkivani mitään varalta tai varmuuden vuoksi.
Nykyään taloudessamme on vaihtelevissa paikoissa vaate- tai muita tavarapinoja. Varattuina ovat eteisen tuolit, alakerran penkki, makuuhuoneemme tuolit sekä ajoittain myös keittiön puulaatikon päällinen, puhumattakaan kodinhoitohuoneen pöytätasoista – vain joitakin mainitakseni. En edes muista, miltä kotimme näytti ennen siivousurakkaani, josta tulikin odotettua pidempi ja suuritöisempi. Jos olisin tiennyt sen, olisin todennäköisesti siirtänyt sen hamaan tulevaisuuteen.

Löysin varastosta Novitan Puro Batik -lankaa yhden ainokaisen kerän eikä sitä luultavasti enää valmisteta. Päätin tehdä kyseisestä kerästä kesähuivin tyttärelleni, jonka väreihin tuo lanka sopii. Teen huivin oman pääni mukaan ja katson, mitä siitä tulee ja, jos se on käyttökelpoinen, jaan helpon ohjeen blogissani. Neulon huivin ”vinoon” *** ja levennän sen loppua kohti voimakkaasti, joten ans kattoo kuin ämmän käy ;)

Aurinkoista kesäkuuta :)


*** Krs:n alussa (= 1. krs) tehdään silmukan lisäys reunasilmukan jälkeen ja krs:n lopussa neulotaan kaksi silmukkaa oikein yhteen ennen reunasilmukkaa – näin silmukkamäärä pysyy samana. Seuraava krs (= 2. krs) neulotaan normaalisti. Toistetaan näitä kahta krs:ta. Neule voi olla sileää, aina oikein neuletta tai pitsineuletta, kunhan muistaa molemmissa reunoissa nuo em. toimenpiteet. Näin neule ” menee vinoon”.

Huivintekele - kokonaisuudessaan ja mallineule lähikuvassa.

Kommentit