Lausahduksia lasten suusta :D


Varasin jälleen kerran itsepalvelukirpputorilta pöydän. Vaatehuoneesta löytyy jatkuvasti käyttämättömiä vaatteita, vaikka käyn sen läpi keväisin ja syksyisin – niin nytkin, tosin aikaisempaa vähemmän. Sormeni syyhyävät suurpiirteisemmän puoliskoni vaatehyllyille, mutta periaatteen vuoksi en koske niihin, sillä kukin siivotkoon vaatehyllynsä itse. Sitä nyt sitten odottelen.

Sen sijaan suuntasin alakerran kirjahyllyille sekä cd-hyllyihin kertyneiden levyjen pariin. Luovun kirjoistani harvoin, mutta vuosien myötä hyllyyn kerätyt toisiaan muistuttavat harrastekirjat (tosin harvat ja valikoidut) pääsivät kirpputorille matkaavaan laatikkoon. Cd-levyjen suhteen olin löysäkätisempi – harvoin ja tuskin koskaan kuunnelluista hennoin luopua suuremmitta tunnontuskitta.

Kirjoja läpikäydessäni löysin kaksi kirjaa, joihin Mark Levengood ja Unni Lindell olivat keränneet lasten suusta kuultuja lausahduksia, kuten ’Vanhat tädit eivät muni’ ja ’Krokotiilit eivät puhu suomea’, jotka ovat myös kyseisten kirjojen nimet. Ostin kirjat vuosia sitten Helsingin Kirjamessuilta ja löydettyäni ne jälleen hyllystä istahdin lattialle lukemaan niitä ja unohduin siihen pitkähköksi toviksi.
Niinpä laitankin loppuun iloksenne muutaman lasten monipuolisesta ajatuksenjuoksusta kertovan lausahduksen. Ne ovat kieltämättä herkullisia ja kertovat myös siitä, miten lapset peilaavat mielessään aikuisten maailmaa :)

Aika kertoo, oletko ehtinyt vai myöhästynyt.

Aikaa tarvitaan kiireeseen.

Ennen vanhaan luultiin, että haikara on tehnyt lapset.
Nyt on siirrytty modernimpiin menetelmiin.

Ennen vanhaan oli oikeita tonttuja.
Nykyään kaikki tontut ovat valtion palveluksessa.

Ennen vanhaan oli paljon rokokoota ja barokkia ja sellaista…
… Niin, sillä tavallinen rokki ja kantri tulivat paljon myöhemmin.

Silloin ymmärtää, että on tullut vanhaksi, kun ei jaksa kävellä sinne asti, minne pitäisi.

Kun kuolee, pääsee Pariisiin.

Kädet ja jalat jäävät maan päälle, kun kuolee. Jumala haluaa vain sielun, koska se on niin ohut. Muulle hänellä ei ole tilaa.

Naisilla on muodot, mutta miehillä on salkku.

Jos ei ole yhtään rahaa, niin monet rupeaa köyhiksi.

Puita on siksi, ettei ulkona olisi niin tyhjää.

Näiden oivallusten myötä toivotan teille mukavaa talvisen viikon alkua :)

Päivä on pidentynyt jo kukonaskeleen verran :)

Kommentit