Pyykkipoika - mainio keksintö


Pyykkipoika on mainio keksintö. Tulin ajatelleeksi asiaa viimeksi eilen, kun aloin keittämään kahvia. Kaappiin oli ilmestynyt vajaa kahvipaketti, joka oli suljettu pyykkipojalla. Kysyessäni asiaa kätevämmältä puoliskoltani hän tuumi, ettei koko paketti mahtunut tiiviiseen kahvirasiaan, joten hän sulki sen pyykkipojalla, koska kahvipaketin kyljessä oleva teippi yleensä avautuu ajan myötä. Ja niinhän se tekee – samoin käy juustopakettien kyljessä oleville teipeille. Ne eivät yksinkertaisesti pidä ja tällaisissa tilanteissa pyykkipoika on verraton apu.
Suljemme myös avatut jääsalaattipussit pyykkipojalla huuhdeltuamme ensin takaisin pussiin laitettavat salaatinlehdet kylmällä vedellä. Jääkaapissa näin suljetut pussit säilyvät mainiosti, kunnes pussillinen salaattia on käytetty loppuun.

Tyttäreni käyttää pyykkipoikia soittaessaan pianoa. Hän kiinnittää nuottikirjan sivut pyykkipojilla, jotta haluttu aukeama pysyisi auki. Eilen eräs viisivuotias pieni mies keksi kyseisille pyykkipojille aivan uuden käyttötavan. Hän laittoi pyykkipojan kiinni pianon mustaan ylennys-/alennuskoskettimeen, minkä jälkeen hän painoi koskettimesta, jolloin pyykkipoika lensi komeassa kaaressa milloin minnekin. Pojalla oli hauskaa ja aikuisiakin nauratti – kaikkea ne lapset keksivät :)

Jälkeenpäin mietin, miksi niin harvat aikuiset saavat hulluja ideoita. Niissä voisi olla kipinä johonkin suurempaan ajatukseen ja oivallukseen. Arki tappaa usein mieleen pyrkivät järjettömät mieleenjohtumat ennen kuin niitä ehtii edes kehitellä eteenpäin. Se on sääli, sillä niistä hulluista ideoista voisi syntyä tulevaisuuden keksintöjä. Historiaa tarkasteltaessa huomataan, että suuret keksijät ovat saaneet lähes aina osakseen aluksi pilkkaa ja vähättelyä. Ehkä olisi kuitenkin uskallettava olla luovasti hullu, sillä jokaisessa asuu pieni Pelle Peloton.

Käydessäni eilen läpi vanhoja mappeja löysin paperin, jossa oli puujalkavitsejä. Olin säästänyt ne vuosia sitten ajatellen tarvitsevani niitä ehkä joskus. Jaan niistä pari hölmöintä viikon alkua piristämään.

-Tiedätkö sinä, mitä eroa on varpusella?
- En – kerro.
- Kumpikin jalka on yhtä pitkä, varsinkin vasen.
- ???

- Minun isälläni on tosi vanha postimerkki. Se on yli 100 vuotta vanha.
- Eihän tuo vielä mitään. Minun isälläni on aatamin omena.


Typeriä – eikö totta :D Hullun hauskaa alkavaa viikkoa – ei pidetä kynttilää vakan alla, vaan ollaan sopivasti hulluja ;)

Sateella on mukava olla jouten - ja ajatella hulluja ajatuksia :)

Kommentit

  1. Olet oikeassa. Minä myös käytän pyykkipoikaa esim. kahvipaketin sulkijana ettei aromit karkaa.
    Oletko ehkä lukenut niitä lastenkamaripakinoita? Minusta ovat loistavia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksinkertaiset keksinnöt ovat usein parhaita :)
      En ole lukenut, mutta täytyypä jossain välissä tutustua.

      Poista

Lähetä kommentti