Vapputunnelmia


Kirjoittelen tekstiäni vapun jälkeisissä tunnelmissa – mitä jäi päällimmäisenä mieleen?

Vesisade kuritti asuinseutuani koko vappuaaton ja asettui vasta joskus yöllä. Olimme puolisoni kanssa kahdestaan jälkeläistemme liuetessa päivän mittaan omiin rientoihinsa. Kahdestaan jäätyämme onnistuimme kehittämään illan mittaan oikein mukavan riidan, jonka myös tyttäremme kotiuduttuaan vaistosi. Saimme sovittua riitamme vasta vappupäivän aamuna, minkä vuoksi tyttäremme kysyi heti herättyään, että eroammeko. Kerroin hänelle, ettei meillä ole sellaisia aikeita – riidellä voi ilman eroaikeitakin – ja sovinnollisen ilmapiirin vaistottuaan hän lopulta uskoi sen.

Muistan itse lapsuudestani, että vanhempien väliset riidat – pienetkin – olivat kamalia, ehkä vähän pelottaviakin. Kyseisen kaltaisissa tilanteissa menin silloin tällöin isäni luokse pyytämään, että hän sopisi riidan äidin kanssa. Joskus hän menikin – ja rauha palasi kotiin.

Nautimme vappupäivän ilta-auringosta liiterin portailla kuohuviinilasit kädessämme ja odottelimme grillaushiilloksen kehittymistä – mieheni ja minä. Vappuaattona jäivät kuohuvat nauttimatta, sillä riitely onnistui mainiosti ilman niitäkin. Nyt oli mukava hymyillä edellisillan riidanaiheellemme. Ehkäpä pieni riitely puhdisti ilmaa. Ajattelin, että näin voisi istuskella useamminkin ja nauttia kuohuviinilasin kera lämpimästä ilta-auringosta parantaen samalla maailmaa. Tänä aamuna herätessäni migreenisärkyyn tulin kuitenkin toisiin aatoksiin. Vappuaatto kerran vuodessa riittää – ei yhtään useampaa migreeniä kuohuviinilasillisesta :(

PS. Olen tykästynyt bambulangasta neulomaani tiskirättiin ja tehtailen niitä nyt kesäisiksi pikkuviemisiksi :)

Kaksi kuningatarta vapputunnelmissa ;)

Kommentit