Mietteitä kasvojenhoidosta ja kuolemasta sekä kauluri pakkasiin


Lupasin viikko sitten kertoa, miten tekemäni teepuuöljyn vaikutuksiin perustuva voide tehoaisi tyttäreni akneen ja lyhyesti sanottuna, viikon kokemuksen jälkeen, aluksi se tehosi hyvin. Loppuviikosta näppyjä alkoi kuitenkin tulla lisää. Niinpä poikettuani kauppareissullani luontaistuoteliikkeeseen ostin sieltä myyjän mainostaman konjak-kasvosienen. Ostamani sieni oli nimenomaan rasvaiselle iholle ja sillä voisi kasvojen normaalipuhdistuksen lisäksi puhdistaa myös meikit. Käyttöohje lupasi myös, että sieni tasapainottaisi ihon pH:n, joten myös kasvovesi olisi tarpeeton. Ostin siis sienen ja viikonlopun sieni + teepuuöljyvoide -käytön perusteella sieni tehosi – näpyt vähenivät. Tyttäreni lähti eilen talvilomalle mummolaan sieni mukanaan (teepuuöljyvoide unohtui kotiin). Jos loppuviikosta kotiutuva neitokainen on sileäposkinen, voin varauksetta suositella sientä kaikille rasvaisesta ihosta kärsiville. Odotan siis jännityksellä loppuviikkoa ja tyttären kotiinpaluuta :)

Syksyllä, ennen joulua, kaksi kummitätiäni kuoli lyhyen ajan sisään, joten puheenaiheemme koskivat tuolloin normaalia useammin kuolemaa. Pohdimme muun muassa sitä, miten haluaisimme tulla haudatuiksi ja itse pohdin vakavasti polttohautauksen mahdollisuutta. Mikä olisi vapauttavampaa kuin tulla kuolemansa jälkeen sirotelluksi paikkaan, missä on ollut onnellisimmillaan (en tosin tiedä, onko se sallittua) eikä kenenkään tarvitsisi kantaa huonoa omaatuntoa, jos syksyllä jää kanervat laittamatta tai jouluna kynttilät sytyttämättä haudalle. Pelottelin kuitenkin lapsiani, että jos minulla on ylimääräistä rahaa, teetän tuhkastani timantin, jota he joutuvat vuorotellen pitämään hallussaan – takanreunalla tai olohuoneen kirjahyllyllä, mistä näen ja kuulen kaiken ja voin kontrolloida heidän elämäänsä. Mikä ihana idea ;)

Kevättalvisten yöpakkasten hytistäessä aamulähtijää sekä iltaisin liikkujaa jaan vielä lopuksi helpon ja monimuotoisen kaulurin ohjeen. Työtilan siivouksen yhteydessä löysin yksittäisiä keriä erivärisiä Novitan Teddy-lankoja, jotka neuloin yhdessä Novitan Säde-lankan kanssa kauluriksi televisiota katsoessani.
Kauluriin tarvitaan kaksi kerää Teddyä (á 100 g) ja yksi kerä Sädettä sekä numeron 10 pyöröpuikot (60 cm). Jos haluat kaksivärisen kaulurin, ota Teddy-kerät täysin poikkeavia värejä, jolloin saat vaihdettua päähineen väriä halutessasi. Toisaalta saat tyylikkään kauluripäähineen valitsemalla saman värin eri sävyt tai yksivärisen valitsemalla kaksi kerää lempiväriäsi. Myös ohuen Säde-langan väri vaikuttaa kaulurin lopulliseen väriin yllättävän paljon. Säteen sijasta voi käyttää myös Novitan Rose mohairia tai muuta vastaavan vahvuista lankaa.
Luo molemmilla langoilla (Teddy + Säde) 90-100 silmukkaa (itselleni 96 silmukkaa oli sopivin määrä) ja neulo sileää oikeaa, kunnes langat loppuvat. Kahdesta Teddy-kerästä tehdessäsi ensimmäisen kerän loppuessa yhdistä toinen kerä ensimmäiseen lankaan ja jatka työtä. Itselläni työn lopussa Säde loppui ennen Teddyä, jolloin aloitin silmukoiden päättelyn Teddyllä. Päättele lopuksi aloitus- ja lopetuslangat ja ravistele (sekä halutessasi suihkuta) kauluri muotoonsa. Ja sitten ei muuta kuin kauluri kaulaan ja pakkaseen :)

Kauluria voi käyttää perinteisesti pelkästään kaulurina pariin kertaan kaulan ympärille käärittynä tai päähineen ja kaulurin yhdistelmänä – kerran pään ja kerran kaulan ympäri. Kääntämällä kaksivärisen kaulurin yläosan alaosaksi ja päinvastoin saat kaksi eriväristä päähinettä vaihdettavaksi mielialan mukaan.

Kuvassa on kaksi eri kauluria eri päin käytettynä.
Innostuin vähän kuvankäsittelystä. Kahdeksan kertaa sama pärstä
– katso vain toisella silmällä tai vähän kerrassaan ;)



Kommentit