Sydämellistä Ystävänpäivää :)


Innostuin leikkaamaan vanhoja t-paitojani trikookuteeksi netistä löytämäni videon ohjeistamana (www.suurikäsityö.fi/trikookude) ja virkkasin leikkaamastani kuteesta patalapun / pannunalusen sekä kaksi sydäntä heijastimiksi. Pannulappuun ja kahteen sydämeen tarvitsin puolitoista t-paitaa, joista punainen oli kokoa XL ja pinkki kokoa S.

Vaikka nyt onkin jo ystävänpäivä, nopea virkkaaja ehtii tehdä ystävälleen heijastimen takkiin tai laukkuun kiinnitettäväksi tai jättämällä heijastavan nauhan sydämen reunasta rintakorun tai laukkukoristeen. Ystävää voi muistaa muulloinkin kuin ystävänpäivänä :)

Toteuttamalla sydämet tai pannulapun huopuvasta langasta tai ohuesta viskoosi-, silkki- tai puuvillalangasta saat aivan eri luonteiset sydämet – ohut lanka toimii koruissa ja paksumpi laukun koristeissa. Rauta- tai hopealangasta virkattuina sydämet saavat aivan eri ilmeen.


Tämä ohje on siis trikookuteelle (leikattu ohjeen mukaan 2 cm leveäksi):

Pannulappu / pannun alunen:

Tee 23 + 1 ketjusilmukkaa (kjs) (1 kjs kääntymiseen) numeron 8 koukulla ja neulo 23 piilosilmukkaa (ps) ketjusilmukoiden takareunaan. Virkkaa aina kääntymiseen yksi kjs, jolloin työ pysyy tasaisen levyisenä. Pannulappu on virkattu piilosilmukoilla, jolloin siitä tulee tukeva. Jos työstä tulee mielestäsi liian tukeva vaihda isompi koukku tai tee löysempää. Virkkaa, kunnes työ on yhtä pitkä kuin leveä ja tee sitten lopetusnurkkaan 10-13 kjs pannulapun ripustuslenkiksi. Kiinnitä lenkki nurkkaan piilosilmukalla ja jatka koko lapun ympäri piilosilmukoin lenkki mukaan luettuna ja päättele lopulta siihen, mistä aloitit kierroksen eli lenkin kiinnityskohtaan. Päättele kude.

Trikoosydän:

Tee trikookuteesta aloituslenkki etu- ja keskisormen ympärille ja sido kude lenkiksi ketjusilmukalla. Näin voi kiristää sydämen keskikohtaan jäävän aloituslenkin umpeen vetämällä aloituskuteen päästä saatuasi sydämen valmiiksi.
Tee 2 kjs ja sitten 2 pylvästä (p) aloituslenkkiin, tee 2 kiinteää silmukkaa (ks), 3 p, 2 ks ja 2 p aloituslenkkiin sekä 2kjs, jotka kiinnität aloituslenkkiin piilosilmukalla. Katkaise trikookude ja vedä se silmukan läpi. Kiristä aloituskuteen avulla keskustan reikä niin pieneksi kuin saat tai haluat. Päättele trikookuteen päät sydämen takapuolelle.
Virkkaa sydämen reunaan joko piilo- tai kiintein silmukoin reunus heijastinlangalla tai, jos haluat paksumman heijastavan reunan, ensin kerros kiintein ja sitten piilosilmukoin tai päinvastoin.
Jos keskelle jäävä reikä häiritsee sinua, kiinnitä keskelle nappi, virkattu tai heijastinkankaasta leikattu ympyrä.
Kiinnitä sydämen takapuolelle hakaneula tai, jos haluat sydämestä riippuvan, ripustusnauha- tai ketju sekä hakaneula tai muu kiinnitin.

Lisäyksenä jälkeen päin:

Sydämen kokoa voi kasvattaa korvaamalla pylväät kaksoispylväillä (pp) ja kiinteät silmukat pylväillä eli aloituslenkin jälkeen 3 kjs, 2 pp, 2 p, 3 pp, 2 p, 2 pp, 3kjs, kiinnitys aloituslenkkiin piilosilmukalla.

Sydämellistä ystävänpäivää :)


Kommentit